(For printing: the agenda without borders)
Thursday, 3 June 2010
09:00
Frontiers in Neuromorphic Computation: a Multi-FACETS Enterprise, day I, Room: Collège de France, Paris 5e Salle Halvax
09:00-09:25
(25+5 min)
Frontiers in Neuromorphic Computation (show presentation.pdf)Karlheinz Meier (UHEI)
09:30-09:55
(25+5 min)
Keynote speaker:
What can we learn from Biology for Computing? (show presentation.pdf)
An introduction into the field
Giacomo Indiveri (ETH Zürich)
10:00-10:25
(25+5 min)
Ideas for a Biologically Inspired Bayesian Computer (show presentation.pdf)Wolfgang Maass (TUG)
10:30-11:00
(30 min)
Coffee break
11:00-11:25
(25+5 min)
Associative memory architectures on supercomputers and neuromorphic systemsAnders Lansner (KTH)
11:30-11:55
(25+5 min)
Keynote speaker:
The Spinnaker Project
David Lester (U Manchester)
12:00-12:15
(15 min)
Presentation of the COST Programme, an intergovernmental framework for European Cooperation in Science and Technology (show presentation.pdf)Caroline Whelan (COST)
12:15-14:00
(105 min)
Outside lunch
Restaurant proposals in conference material
14:00
FACETS-ITN Joint Industry Workshop
14:00-14:25
(25+5 min)
In silico memristor network: learning and trainingAnteo Smerieri (U Parma)
14:30-14:55
(25+5 min)
From Biology to Technology - Computational Neuroscience in Corporate ResearchMarc-Oliver Gewaltig (Honda Research Inst.)
15:00-15:25
(25+5 min)
Design and Verification Challenges for integrated Mixed-Signal-SystemsAchim Graupner (ZMDI)
15:30-15:55
(25+5 min)
Coffee break
16:00-16:25
(25+5 min)
High Density Full-Wafer WiringThomas Fritzsch (Fraunhofer IZM)
16:30-16:55
(25+5 min)
Hardware spiking neural networks: models and experiments at the cellular levelSylvie Renaud (ENSEIRB)
17:00-17:25
(25+5 min)
Implementing neuroscience concepts in novel hardware architectures (demonstrations) (show presentation.pdf)Daniel Brüderle (UHEI)
17:40-18:55
(75 min)
Round-table discussion "Neuroscience and IT - Synergies in two Directions?" (show presentation.pdf)
Ryad Benosman, Gérard Berry, Alain Berthoz, Gordon Cheng, Mikael Djurfeldt, Rodney Douglas, Marc-Oliver Gewaltig, David Lester, Takashi Morie, Ulrich Rückert

Chair: Karlheinz Meier
Karlheinz Meier (UHEI)
19:30-22:00
(150 min)
(Dinner, only for FACETS members and speakers)

Friday, 4 June 2010
09:00
Frontiers in Neuromorphic Computation: a Multi-FACETS Enterprise, day II, Amphitéatre Marguerite de Navarre
09:00-09:10
(10+5 min)
Welcome address:
Thinking about, modeling, and mastering computation (show presentation.pdf)
Gérard Berry (INRIA and College de France)
09:15-09:40
(25+5 min)
Keynote speaker:
From Brain Architecture to Computing Principles
Alain Berthoz (College de France)
09:45-10:10
(25+5 min)
A polymorphic view of cortical dynamics: from "crystal" to "smoke"Yves Fregnac (CNRS UNIC)
10:15-10:40
(25+5 min)
How good are neuron models?Wulfram Gerstner (EPFL LCN)
10:45-11:10
(25+5 min)
Coffee break
11:15-11:40
(25+5 min)
Behavioural receptive fields and cortical gain controlFrederic Chavane (CNRS INCM)
11:45-12:10
(25+5 min)
Control of interplay between excitation and inhibition by the visual input statistics: a V1 FACETS modelJens Kremkow (ALUF)
12:15-12:40
(25+5 min)
Keynote speaker:
Transient dynamics in neural processing: from bees to the human brain
Gilles Laurent (MPI-BRI Frankfurt)
12:45-14:00
(75 min)
Light Lunch (in the Foyer Marguerite de Navarre) and life demonstration of the FACETS Hardware
14:00-14:25
(25+5 min)
Keynote speaker:
Lessons from Intelligent Robotics
Gordon Cheng (TU Muenchen)
14:30-14:55
(25+5 min)
Keynote speaker:
Attractor models of persistent activity in decision-making cortical areas (show presentation.pdf)
Nicolas Brunel (Paris 5)
15:00-15:25
(25+5 min)
Stochastic activity and high-conductance states, from single neurons to macroscopic levels (show presentation.pdf)Alain Destexhe (CNRS UNIC)
15:30-15:55
(25+5 min)
Neural fields and visual texture perception (show presentation.pdf)Olivier Faugeras (INRIA)
16:00-16:25
(25+5 min)
Coffee break
16:30-16:55
(25+5 min)
Integration: a collaborative software tool-chain for neuromorphic computation (show presentation.pdf)Andrew Davison (CNRS UNIC)
17:00-17:25
(25+5 min)
The FACETS wafer-scale neuromorphic hardware systemJohannes Schemmel (UHEI)
17:30-17:55
(25+5 min)
Keynote speaker:
The cortical BlueBrain project and beyond
Felix Schuermann (EPFL LNMC)
18:00-18:15
(15 min)
Where do we go from here? (show presentation.pdf)Karlheinz Meier (UHEI)
18:15
End of the meeting
Agenda page for printing (also as short info or short info with end-time)

The meeting will take place at the College de France, 11 place Marcelin Berthelot, 75231 Paris Cedex 05, FRANCE (Show map from openstreetmap)


 
. 
 

17 Jul 2017